Aanbouw of je bestaande woning optoppen

Extra ruimte bouwen

Een woning uitbreiden wordt heel veel uitgevoerd. Oudere woningen worden opgeknapt en uitbreiding is dan meestal nodig. Deze uitbreiding gebeurd dankzij staalbouw niet alleen door aanbouw maar eveneens door optopping.
Staal heeft een licht gewicht en is hierdoor de beste bouwwijze bij het bouwen van een extra verdiep(ingen).

Aanbouw

aanbouw in staalbouw

Wij bieden hierbij dezelfde services als bij ieder ander project, dus de bouwheer kan zelf bepalen of wij alleen de structuur plaatsen of een totaal pakket uitvoeren.

Bijbouw

aanbouw in staalbouw

Alle gewenste uitstralingen (looks) zijn mogelijk en dus kan ieder materiaal gebruikt worden. Hierbij wordt terug de totale vrijheid geboden aan de architect en bouwheer. Uiteraard zijn bij ons concept 'geen' dragende binnenmuren noodzakelijk.

Optoppen

Optoppen met staalbouw

Het optoppen van een bestaande woning is in België geen nieuw fenomeen meer, het gebruik daarbij van staalframebouw is echter wel een noviteit.
Meestal gebruikt men namelijk houtskeletbouw voor de extra verdieping. Maar nu heb je een uitstekend alternatief!

Optoppen verdient aandacht

Het optoppen kan bij verschillende bouwstijlen en op verschillende manieren worden uitgevoerd. Een woning met een plat dak biedt u de mogelijkheid om rechtstreeks op het gebouw een lichte constructie te plaatsen.
Met een bestaand hellend dak bieden wij u de oplossing om een nieuwe verdieping te plaatsen boven het bestaand dak, of we nemen het dak weg en plaatsen een nieuwe constructie die steunt op de bestaande muren of via een nieuwe draagstructuur binnen of buiten de bestaande woning.

Verschillende mogelijkheden

Eén van de voordelen bij staalbouw voor de woningbouw, is de flecibiliteit, overvloed van keuze's mogelijkheden.

Aanbouw project in de schijnwerper

Oud met nieuw combineren

Een oude woning verbouwen is niet evident. Zeker niet als het gaat om een exemplaar uit de 18de eeuw en de relatie met de tuin vrijwel nihil is. Respect voor het bestaande gekoppeld aan research naar eigentijdse oplossingen lagen aan de basis van deze opmerkelijke renovatie.
Architecte Saskia Horions stond voor een moeilijke opdracht maar slaagde er in volledig tegemoet te komen aan de wensen van de opdrachtgevers en meer dan dat. Ze wist deze woning met zicht op de kerk een ontegenspreke- lijke meerwaarde te geven door een uitbreiding in staal te voorzien die niet alleen het volume maar ook de leefsfeer substantieel ten goede kwam.

Aanbouw woning te Lummen
Aanbouw woning te Lummen
Aanbouw woning te Lummen

Foto’s: Luc Roymans

Aanbouw woning te Lummen
tekening


info steel-kaft

Download hier het artikel verschenen in vaktijdschrift Info-Steel.