Gezinsvriendelijk bouwen.

Begint met juiste beslissingen te nemen.

Alles begint bij het maken van de juiste basis beslissingen. Bij het gebruik van een stalen structuur bouwconcept bezit men over een ruime en klare woning, die geen binnenmuren noodzakelijk vindt, daardoor zeer gezinsvriendelijk en eenvoudig aan te passen.

rijwoning in staalbouw te Hasselt

Constructiesystemen.

Constructiesystemen

Dilien bouwconcept biedt u de keuze tussen een lichte en een zware constructie: een staalskelet van geprofileerd verzinkt staal (de kans op corrosie is nihil) of een dikwandige zelfdragende staalstructuur die volledig met bouten wordt geassembleerd.
Deze beide constructiesystemen kunnen afzonderlijk worden gebruikt of met elkaar gecombineerd, aan de hand van het gevraagde draagvermogen, de architectuur van het bouwwerk, de bouwplannen en het budget wordt de keuze bepaald.

Technische fiche's

Verschillende mogelijkheden

Eén van de voordelen bij staalbouw voor de woningbouw, is de flecibiliteit, overvloed van keuze's mogelijkheden.

Flexibel

staalbouw woning

Het blijft dus altijd mogelijk de woning aan gewijzigde leefomstandigheden aan te passen door wanden te verplaatsen, toe te voegen of weg te nemen. Ook een latere uitbreiding of verhoging van het bouwwerk levert geen enkele moeilijkheid op. Dit door de sterkte en het geringe gewicht van de frames.
Dit evolutieve karakter biedt de grootste soepelheid om de woning met het gezin of beroepsactiviteit mee te laten groeien en dit volgens de gewijzigde wensen van de bouwheer.

Loft gevoel

staalbouw woning

Bij het zelfdragende constructiesysteem zijn dragende muren overbodig, wat grote overspanningen toelaat en alle vrijheid geeft voor de interne organisatie: open plateaus, veel glasgebruik, een flexibele indeling...
Het is een droge constructie, bijgevolg spelen weeromstandigheden nauwelijks een rol. Geen uitdrogingstijd nodig! Dus onmiddellijk klaar om te schilderen, behangen, dus kortweg voor de afwerking.

Iedere woning is uniek

staalbouw woning

U bent bij Dilien metaalwerken niet gebonden aan vooraf vastgestelde plannen. Integendeel, wij laten de architect en uiteraard de bouwheer volledig vrij bij het ontwerpen van het huis van uw dromen. Het product staal is zo flexibel dat het spijtig zou zijn om het te laten beperken door de traditionele normen en ideeën.
Wij bieden u een betaalbaar alternatief voor het bouwen van eigentijdse woningen met een hoogstaande kwaliteit en toch budgetvriendelijk

Optimale kwaliteit

staalbouw woning

Dilien metaalwerken verbindt automatisering met het gebruik van traditionele materialen. Het resultaat is een woning met een traditioneel karakter (indien gewenst) en een optimale kwaliteit. Woningen met een loft gevoel en hogere afwerkingsgraad, dus cocooning, vallen uiteraard in hogere kostprijs maar zijn dankzij de staalbouw bouwwijze toch betaalbaar.

Verschillende mogelijkheden

Eén van de voordelen bij staalbouw voor de woningbouw, is de flecibiliteit, overvloed van keuze's mogelijkheden.

Project in de schijnwerper

Logische en heldere structuur

De donkere staalskeletwoning die architect Johan Bessems ontwierp geeft een introverte indruk, om inkijk van de straat en de hoger gelegen auto- snelweg tegen te houden. Maar de insnijdingen in de twee zijgevels, die van op straat niet meteen opvallen, zijn grotendeels beglaasd en geven
de woning niet alleen veel licht en uitzicht, ze bepalen ook de verdere indeling ervan. Bijzonder effectief en stijlvol tegelijk is het lage bandraam over de volledige lengte van de voorgevel, dat het zonlicht via een smalle vijverstrook tot diep in de leefruimte reflecteert.

Download het artikel verschenen in vaktijdschrift INFOSTEEL
Download het artikel Buitengwoon Betaalbaar Bouwen

Staalbouw woning te Mater
Staalbouw woning te Mater
Staalbouw woning te Mater

Foto’s: At Home Publishers

Staalbouw woning te Mater