Het kleed van je woning

Hier vindt je de meer traditionele gevelbekledingen terug die worden toegepast bij staalbouw. Dit omdat op vele plaatsen stedenbouw nog steeds een traditionele uitstraling wenst te behouden en dus de bouwheer verplicht gevelsteen, bepleistering of andere traditionele materialen te gebruiken.
Uiteraard kan en mag een stalen draagstructuur overal gebouwd worden.
Stedenbouw is alleen bezorgd om de uitstraling in het straatbeeld.
Indien stedenbouw geen enkele norm oplegd betreffend deze uitstraling zijn de industriële muuropbouw uiteraard van toepassing of in combinatie met de traditionele gevelbekleding.


Gevelsteen

gevelsteen


Paramentsteen kan zonder enig probleem verankerd worden en kunnen voor het kleed van je woning zorgen.
Op die wijze is het voor de buitenwereld niet meer zichtbaar dat de woning werd opgebouwd met een stalen structuur.
Wat dus aanduidt dat bouwen met staal niet zichtbaar hoeft te zijn en de functie van bouwen met staal die de grote overspanning mogelijkheids en loft-gevoel de reden is tot bouwen met staal.


Buitenbepleistering

crepi en hout


Een hedendaagse manier om je woning een moderne uitstraling te bezorgen is het gebruik van buitenbepleistering. Ook bij onze bouwwijze is dit geen enkel probleem zoals je merkt op de foto.
Het plaatsen van de bepleistering gebeurt op een harde isolatie plaat die op zijn beurt bevestigd is aan de osb-platen.


Glas als gevelbekleding

gerekt staal


Glas gebruiken is dankzij onze bouwwijze, die een grote overspanning aan kan, zonder enig probleem mogelijk. De glazen gevels worden van belasting gevrijwaard door onze stalen structuur.
Hout of een andere bekledingsplaten kunnen eveneens op een snelle en vlotte wijze worden bevestigd.


placeholder image

Website staalbouwwoningen.be
Hier vind je nog meer informatie over bouwen in staal voor woningbouw. Ook verschillende projecten/realisaties vind je er terug.