Muuropbouw op industriële wijze

Bij de dikwandige stalen structuur (industriële bouwconcept) kan men de opvulling, dus de buitenmuren, op verschillende manieren voorzien, uiteraard met onze steelframe.

Wel is het zo dat bij een industriële muuropbouw je geen opvulling nodig hebt tussen de profielen, de panelen worden langs buitenzijde tegen deze profielen geplaatst.

Steelframe wordt noodzakelijk wanneer men de meer traditionele gevelbekleding gaat gebruiken. Informatie over deze manier van een muuropbouw vindt je op deze pagina terug.


Metalen Sandwichpanelen

metalen sandwichpanelen


Buitenblad opvullen met sandwichpanelen is een minder dure oplossing en biedt in verband met isolatie een uitstekende bouwwijze.
De opbouw is snel uit te voeren en de muurdikte wordt tot het minimum herleid, een paneel met 150 mm dikke isolatie tussen twee staalplaten is voldoende. (foto: paneel met koreltechniek)


Bardage platen

bardage platen


In plaats van een sandwichpaneel kan de opvulling ook gebeuren met bardage platen, dit is alleen de alu-platen in bepaalde vormen.
De isolatie wordt in galvadozen geplaatst die zich achter de bardage bevinden.
Dit is één van de goedkoopste manieren om een gevelopbouw te realiseren.


Betonnen Sandwichpanelen

betonnen sandwichpanelen


Meer en meer gebruikt in woningbouw zijn de geisoleerde dubbelwandige betonpanelen. De panelen bestaan uit twee betonpanelen met daarin een hoogwaardige isolatie waarbij de opgelegde k-waarde norm gemakkelijk gehaald wordt.


placeholder image

Website staalbouwwoningen.be
Hier vind je nog meer informatie over bouwen in staal voor woningbouw. Ook verschillende projecten/realisaties vind je er terug.