Isolatie technieken

De isolatie normen zijn de laatste jaren meer en meer aangepast naar onze noorderburen normen toe, dit betekend dat de eisen hoger gelegd worden.
Ook naar ventilatie technieken wordt eindelijk meer aandacht geschonken. Want een woning moet goed geventileerd worden, zeker nu de isolatie normen hoger liggen.

Wij trachten u de mogelijkheden in staalbouw duidelijk te maken. Het is zeker niet aan ons besteed om alle mogelijkheden die de bouwmarkt biedt u hier te presenteren.


Muurisolatie

muurisolatie


Bij gebruik van staalframe wordt aan de buitenzijde van OSB-plaat geplaatst die voor verschillende functie worden gebruikt :
1. Zorgt voor een stijfheid van de wanden.
2. Zorgt er eveneens voor dat koude bruggen onmogelijk zijn.
3. De bevestigingsplaat voor de isolatie.
Als isolatie gebruiken wij harde platen 50 mm (de blauwe) die volledig tegen de OSB-platen kunnen bevestigd worden en dus voor een 100 % aansluiting zorgen.


Tussenvloer isolatie, bij gebruik van steeldeck

tussenvloer geluidsisolatie


Tussenvloeren hebben in eerste instantie een behoefte aan een akoestische isolatie, dit wordt uitgevoerd door het gebruik van een zwevende vloeropbouw.
Zij kunnen de droge vloeropbouw aanbevelen, want hoe minder vocht in de woning komt, hoe beter.
Een zwevende vloer wordt opgebouwd door twee harde platen te gebruiken waar tussen een isolatie wordt geplaatst die meer akoestisch isoleert maar ook een thermische functie houdt.


Dakisolatie

dakisolatie


Een dakisolatie wordt bepaald door het type van het dak, namelijk hellend of plat dak.
Hier wordt die isolatie steeds naar de buitenkant van de woning geplaatst, dus de meest ideale oplossing.
De gebruikte materialen zijn dezelfde als bij andere bouwwijzen.


placeholder image

Website staalbouwwoningen.be
Hier vind je nog meer informatie over bouwen in staal voor woningbouw. Ook verschillende projecten/realisaties vind je er terug.