Een sterk staaltje bouwkunst

Project 1 - info 1

Duurzaam bouwen en industrialisatie van de sector (pre-engineering en pre-fabricage

28+

Global Prizes

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer eldar elit.

280

Employees

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer eldar elit.

28

Clients

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer eldar elit.

100%

Duurzaam

Ijzersterk voor altijd.

Staalbouw in de woningbouw!

Staalframebouw of staalskelet

Bouwen in staal past uitstekend bij thema’s zoals duurzaam bouwen en industrialisatie van de sector (pre-engineering en pre-fabricage). Een staalframebouw is koudgewalste geprofileerd verzinkt staal met een opbouw zoals bij houtskeletbouw. Staalskeletbouw bestaat uit warmgewalste stalen profielen en wordt verbonden door bouten. Diliën MetaalWerken kan beide bouw wijze’s realiseren.

woningbouw homepage2

Constructiesystemen.

Staalframebouw

Steelframe of staalframebouw is samengesteld uit koudgewalste C - en U profielen die wij in ons atelier zelf profileren. Deze verzinkte profielen worden samengesteld volgens de staalbouwtekeningen die wordt opgemaakt aan de hand van de bouwplannen van de architect in vraag van de bouwheer. Bij de C profielen wordt op wel bepaalde plaatsen een opening voorzien om alle technieken zoals electriciteit, verwarming, enz... vrij gemakkelijk te kunnen plaatsen, dus al het kap - en slijpwerk is bij steelframe verleden tijd. Het spaart uiteraard veel energie, afval en tijd uit, wat dus in kostprijs een voordeel maakt. Aan de buitenzijde van de steelframe plaatsen wij OSB-platen. Deze platen zorgen voor extra stijfheid en maken zo alle mogelijke koudebruggen tot het verleden. Deze manier van bouwwijze is ideaal bij het optoppen van woningen, gezien het lichte gewicht, dus een geringe belasting op de bestaande constructie.

Constructiesystemen.

Staalskelet

Warmgewalste stalen profielen (HEA-IPE-IPN-enz…) die met elkaar verbonden worden door bouten, scharnierende knooppunten, zorgen voor de structuur van uw woning.

Alles begint bij het maken van de juiste basis beslissingen, bij het gebruik van een stalen structuur bouwconcept bezit men over een ruime en klare woning, die geen binnenmuren noodzakelijk vindt, daardoor zeer gezinsvriendelijk en eenvoudig aan te passen.

Het gewicht is bij een staalskeletwoningbouw is een belangrijk kostenbesparend element. Staal is sterk en heeft daarentegen een laag gewicht.
Vloeren, binnen - en buitenwanden zijn niet dragend en kunnen ook in lichtere materialen opgetrokken worden. Door het gewicht besparende bouwwijze is de funderingstype ook beperkter. Bij traditionele woningbouw is een continue funderingszool nodig bij alle dragende muren. Bij staalskelet alleenstaande funderingsputten.

Het grote verschil tussen een staalframebouw en staalskeletbouw is dat bij een staalskeletbouw grote overspanningen mogelijk zijn. Zonder hiervoor extra inspanningen en kosten te moeten leveren.

Dilien metaalwerken kan de beide bouw methodes realiseren en uiteraard een combinatie van beide.
Deze combinatie is nodig wanneer u voorkeur gaat naar meer traditionele gevelbekledingen (buiten schil) zoals gevelsteen, buitenbepleistering, hout, …

De meeste gebruikte bouwmethode in staalbouw is staalskeletbouw. 

woningbouw homepage2

Verschillende mogelijkheden

Eén van de voordelen bij staalbouw voor de woningbouw, is de flecibiliteit, overvloed van keuze's mogelijkheden.

Geniet van de voordelen bij staalbouw

Steelframe

De dragende functie is een staalstructuur, waar de mogelijkheid bestaat om allerhande buitenschil (gevel materiaal) aan te bevestigen. Dit biedt u de ruimste keuze die erop de bouwmarkt verkrijgbaar is.

Daar er geen dragende muren nodig zijn, is flexibiliteit een niet te onderschatten troef.
Je bent niet verplicht om alle ruimtes onmiddellijk in te delen en af te werken. U kunt budget vriendelijk de woning realiseren en uitspreiden over jaren. Zelfwerk is eveneens een belangrijke troef.

Het bouwproces op het terrein is kort, zeer kort in vergelijking met de traditionele bouwwijze. De ruwbouwfase is minimaal afhankelijk van nadelige weersinvloeden.

Wil je een moderne strakke woning met loft gevoel, veel glas gebruik, vide enz, … en dit betaalbaar, dan is staalbouw de bouwwijze voor u! 

Goedkoper of duurder?

Steelframe

Wanneer u bewust voor staalbouw kiest en doordacht omgaat met de troeven die staalskelet of staalframebouw u biedt, dan bouwt u prijsgunstiger dan via de klassieke bouwmethode.
Alles begint bij het concept, dat moet afgestemd zijn op de mogelijkheden van staal: een strakke architectuur, grote openheid (loft gevoel), zoeken naar herhaling in de structuur, kiezen voor industriële afwerkingsmaterialen, enz...

Een belangrijke factor in de kostprijs is immers het totale gewicht van staal. Door met grote overspanningen te werken, beperkt u het totale gewicht. De repetitie vereenvoudigt de staalproductie in het atelier en de montage op het werf. Industriële materialen zoals sandwichpanelen zijn goedkoper in plaatsing dan een gemetselde gevel.

Durf er ook in het interieur voor te kiezen om de structuur - deels- zichtbaar te laten, dan vermijdt u dat u dubbel betaald: eerst de staalstructuur en vervolgens voor de afwerking om die te verstoppen.

Kortom, uw voorkeuren bepalen in belangrijke mate in hoeverre u de financiële troeven van staalskeletwoningbouw kunt benutten.

Steeds tot u dienst

Wij werken steeds op maat, daarom begint ieder project met een vrijblijvend gesprek.
Kom gerust langs om u verder te informeren.

De veelgestelde vragen.

en de antwoorden.

Ja, staal kan corrosievorming krijgen. Daarom verzinken wij de constructie wanneer die in contact komt met de buitenlucht. De staalconstructie die binnen in het gebouw blijft wordt behandeld met een werende verflaag wat voldoende is. De steelframe wanden zijn samengesteld uit koudgewalste profielen die verzinkt zijn, dus corrosie is nihil.

Staalmoeheid krijg je alleen wanneer je op eenzelfde punt steeds het staal plooit en dit gebeurt niet bij uw constructie, dus staalmoeheid is hier niet van toepassing.

Neen, je kan vrij je keuze maken, wij zijn trouwens een aannemer die wel alle service aanbiedt, dus ook kunnen wij u vrijblijvend een architect aanduiden die ervaring heeft in het staalgebruik en reeds verschillende projecten met ons heeft gerealiseerd, wat de snelheid en budget bevordert.

Staalbouw is op de markt gekomen om woningen te kunnen realiseren met een loft gevoel, geen binnenmuren (of zo weinig mogelijk), flexibiliteit enz... Wanneer je zulke woningen wenst te bouwen met andere bouwwijzes zul je duurder uitkomen dan met staalbouw. Wanneer je dan nog puur industrieël bouwt, zal je niet goedkoper kunnen bouwen dan met staalbouw!

Neen, typeplannen gebruiken wij niet. Wij werken steeds op de wensen van de bouwheer en architect. Trouwens, met staalbouw is alles mogelijk om te realiseren en laat dus je de volledige vrijheid.

Wij hebben onze eigen specialiteit en dat is metaalwerken en buitenschrijnwerken.
Wij bieden u de mogelijkheid om tot winddicht u woning via ons te realiseren.

Uiteraard kan een kelder ruimte, dit steeds op een traditionele manier. Wij starten dan de constructie vanop de gewelven en gebruiken dan een chemische verankering.

Ieder product geeft voor - en nadelen, dit is ook zo bij staalbouw. Het nadeel bij staalbouw voor de woningbouw beperkt zich, namelijk het tekenwerk dat nodig is om een kwaliteitsbouw te realiseren neemt toch vrij snel een 35 werkdagen in beslag. Uiteraard wordt die wachttijd ingevuld en zeer snel bij de uitvoering terug ingehaald. Ook door die voorbereidende fase worden alle punten besproken en dus bij de start van de uitvoering is alles gekend en komen er geen verrassingen meer ! Dus het nadeel wordt een voordeel.

Als alternatieve bouwwijze die geen enkele beperking biedt in de mogelijkheid van bouwen, is het voor ons onmogelijk om gratis een voorontwerp aan te bieden. Wij werken steeds op plannen of voorontwerpen van uw architect. Een offerte wordt uiteraard gratis opgemaakt.