Staalframebouw of Staalskelet

Staallframebouw is samengesteld uit koudgewalste C - en U profielen die wij in ons atelier zelf profileren.

Staalskelet bestaat uit warmgewalste stalen profielen (HEA-IPE-IPN-enz…) die met elkaar verbonden worden door bouten, scharnierende knooppunten, zorgen voor de structuur van uw woning.

Alle profielen worden samengesteld volgens de staalbouwtekeningen die worden opgemaakt aan de hand van de bouwplannen door de architect in samenspraak met de bouwheer.


Staalframebouw

steelframe


Met steelframe is het mogelijk om een totale woning te realiseren en is op dezelfde basis als bij houtskeletbouw..
Zoals al eerder vermeld, passen wij de combinatie van onze beide concepten toe: steelframe met HEA-profielen


Openingen voorzien voor alle leidingen

steelframe + osb platen


Bij de C profielen wordt op wel bepaalde plaatsen een opening voorzien om alle technieken zoals electriciteit, verwarming, enz... vrij gemakkelijk te kunnen plaatsen, dus al het kap - en slijpwerk is bij steelframe verleden tijd.
Het spaart uiteraard veel energie, afval en tijd uit, wat dus in kostprijs een voordeel maakt.


Ingepakt met OSB

ankervoeten111


Aan de buitenzijde van de steelframe plaatsen wij OSB-platen. Deze platen zorgen voor extra stijfheid en maken zo alle mogelijke koudebruggen tot het verleden.


Staalskelet

staalskelet


Deze bouwwijze is ontstaan vanuit de industriebouw. Het grote voordeel is dat je binnen je woning, nergens dragende muren nodig hebt. Hierdoor ontstaat werkelijk het loft gevoel in je woning. Voor het buitenkleed (gevel) heb je de volledige vrijheid. Voorbeelden hiervan vind je op deze pagina’s terug.


placeholder image

Website staalbouwwoningen.be
Hier vind je nog meer informatie over bouwen in staal voor woningbouw. Ook verschillende projecten/realisaties vind je er terug.