Verbindingen.

De opkanten, schoenen en consoles.

Om de bovendakse gevelelementen (stalen beplating, cellenbeton, enz. ...) te kunnen bevestigen, worden op de bovenkant van de kolommen metalen opstanden, 1/2 IPE of L-profielen gelast. Om veiligheidsnetten gemakkelijk te kunnen ophangen, worden op de liggers bevestigingspunten voorzien.
Bij gelamelleerde houten dakliggers worden metalen schoenen op de kolommen gelast.
Ter ondersteuning van bijvoorbeeld raambanden worden op de kolommen metalen platen met verstevigingsdriehoeken gelast. Om de loopweg van een rolbrug te ondersteunen, worden consoles uit I of H-profielen op de kolommen gelast.

De afwerking van de staalstructuur.

De afwerking van de staalstructuur is voorzien van roestwerende verf op basis van zinkfosfaat, dit gebeurt eveneens in ons eigen atelier. Door in ons eigen atelier over een spuitafdeling te beschikken, kunnen wij sneller uw project realiseren, het staal hoeft dus niet te worden vervoerd naar een extern verfspuitbedrijf. Basiskleur is blauw, maar andere kleuren behoren tot de mogelijkheid.
Bij een metaalstructuur die wordt blootgesteld aan de buitenlucht is een afwerking nodig van het staal door thermisch verzinken. Daarbij wordt op het staal een corrosiebestendige beschermlaag aangebracht. Die laag bestaat uit een zinklaag en sterk hechtende Fe-Zn legering. Deze werken gebeuren bij een extern bedrijf, daar het geen kleine investering is om die baden in eigen werkhuis te beheren.

Metalen kolommen (HEA-HEB) worden voorzien van een voetplaat, dit gebeurt in ons atelier. Deze worden door middel van ankers verbonden met de fundering. Type, diameter en aantal van die ankers volgen uit een stabiliteitsstudie uitgevoerd door een ingenieursbureel.
Bij de montage van de staalstructuur wordt steeds gewerkt met geboute verbindingen. De gebruikte bouten (kwaliteit 10.9 of 8.8) zijn conform de norm ISB R898. De moeren worden tot de vereiste spanning aangehaald. Door de stabiliteitsberekening wordt de positie, de diameter en aantal van de bouten, evenals de afmetingen van de kopplaten, de eventuele verstevigingen lassen bepaald.