Uw industriegebouw op maat

Geen verrassingen

Bij ieder project klein of groot wordt er veel aandacht geboden aan wat de bouwheer wenst en hoe het technisch vlot uitvoerbaar is, dit is belangrijk alvorens de bestelling en het verwerken van het staal kan gebeuren. Deze besprekingen worden in onze kantoren gehouden te samen met de bouwheer, architect, studiedienst en werfleider.

staalbouwtekening

Constructiesystemen.

Staalbouw tekeningen

Voor ieder project worden staalbouwtekeningen gemaakt, zodoende kan in ons atelier iedere onderdeel op maat worden samengesteld, zo wordt het op de werf een meccano van HEA-IPE (of UTHIL-) profielen die zonder probleem worden opgebouwd door onze geschoolde vaklieden. Ons tekenbureel beschikt over medewerkers die hun taak tot in detail voorbereiden en krijgen een degelijke opleiding door continue studiedagen bij de softwareproducenten.

Constructiesystemen.

Warmgewalste profielen

Wij maken gebruik van warmgewalste profielen uit het standaardassortiment van de staalproducenten. De meest voor de hand liggende profielen voor de dragende structuren (primair staal) zijn van het type HEA of HEB, IPE. Voor de windverbanden, kaders ter bevestiging van gevelelementen, afstandhouders, … (secundair staal) worden vooral koker, U -en I-profielen gebruikt.

DMW atelier arbeider

Constructiesystemen.

Verbindingen

Metalen kolommen (HEA-HEB-IPE) worden voorzien van een voetplaat, dit gebeurt in ons atelier. Deze worden door middel van ankers verbonden met de fundering. Type, diameter en aantal van die ankers volgen uit een stabiliteitsstudie uitgevoerd door een ingenieur stabiliteit. Bij de montage van de staalstructuur wordt steeds gewerkt met geboute verbindingen. De gebruikte bouten (kwaliteit 10.9 of 8.8) zijn volgens de ISO-norm. De moeren worden tot de vereiste spanning aangehaald. Door de stabiliteitsberekening wordt de positie, de diameter en aantal van de bouten, evenals de afmetingen van de kopplaten, de eventuele verstevigingen lassen bepaald.

Staalbouwverbindingen

Constructiesystemen.

De opkanten, schoenen en consoles

Om de bovendakse gevelelementen (stalen beplating, cellenbeton, enz.) te kunnen bevestigen, worden op de bovenkant van de kolommen metalen opstanden, 1/2 IPE of L-profielen gelast. Om veiligheidsnetten gemakkelijk te kunnen ophangen, worden op de liggers bevestigingspunten voorzien. Bij gelamelleerde houten dakliggers worden metalen schoenen op de kolommen gelast. Ter ondersteuning van bijvoorbeeld raambanden worden op de kolommen metalen platen met verstevigingsdriehoeken gelast. Om de kraanbaan van een rolbrug te ondersteunen, worden consoles uit I of H-profielen op de kolommen gelast.

Lasser in atelier DMW

Constructiesystemen.

De afwerking van de staalstructuur

De afwerking van de staalstructuur is voorzien van roestwerende verf op basis van zinkfosfaat, dit gebeurt eveneens in ons eigen werkhuis. Door in ons eigen atelier over een spuitafdeling te beschikken, kunnen wij sneller uw project realiseren, het staal hoeft dus niet te worden vervoerd naar een extern lakkerij. Basiskleur is blauw, maar andere kleuren behoren tot de mogelijkheid. Bij een metaalstructuur die wordt blootgesteld aan de buitenlucht is een afwerking nodig van het staal door thermisch verzinken. Daarbij wordt op het staal een corrosiebestendige beschermlaag aangebracht. Die laag bestaat uit een zinklaag en sterk hechtende Fe-Zn legering. Deze werken gebeuren bij een extern bedrijf, daar het geen kleine investering is om die baden in eigen werkhuis te beheren.

Afwerking van de staalstructuur

Hulp bij de mogelijken

Ons team staat steeds klaar om u te begeleiden bij de ruime keuze mogelijkheden, neem gerust contact met ons op.

Project in de schijnwerper

Bestijg de rode trap naar Deusjevoo

Op de C-mine-site in Genk ontmoeten complementaire noden elkaar. Tv-decor- en standenbouwer Deusjevoo moest noodgedwongen zijn stek in Houthalen-Helchteren verlaten. Bij toeval kwam Deusjevoo bij de stad Genk terecht, die op het zelfde ogenblik het masterplan voor C-mine aan het uitwerken was, gelegen op de toenmalige steenkolenmijn van Winterslag. De partijen vonden elkaar en het creatieve bedrijf van Jo Peters was een welgekome gast. Aangezien hij de footprint aangeboden kreeg, moest hij enkel de plattegrond van het gebouw zelf aankopen.

Diliën metaalwerken was met dit project LAUREAAT in de staalbouw wedstrijd, georganiseerd door INFOSTEEL.
Download het artikel over ons prachtig project, pag.30

Deusjevoo Genk
Deusjevoo Genk
Deusjevoo Genk
Deusjevoo Genk